12 Haziran 2012 Salı
taze kiraz kompostosu
Gelenek halini aldı, her yıl haziran ayı içerisinde bir kez kiraz kompostosu yaparım. Kiraz kompostosu yapmak için, özellikle kirazların kütür kütür olamasına dikkat ederim. Bilirsiniz, tamamen olgunlaşmış meyvelerin kompostosu yapılmaz. Yapılırsa ne olur? Hiçbir şey olmaz, komposto yine içilir. Ama, komposto görüntüsünden çok şey kaybeder. Bu yüzden fazlasıyle olgunlaşmamış meyvelerle yapılan kompostolar, görsel açıdan daha güzel olur. Sultan, har daim kiraz kompostosunu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo kiraz
iki bardak şeker
sekiz bardak su
Yapılması
kirazların saplarını koparın, yıkayın ve süzün
tencere içerisine şeker ve suyu koyun kaynatın
üzerine kirazları ilave edin, karıştırın
tencereyi 5 dakika süre ile kaynatın,
ardından ocaktan alın ve soğutun
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder