Banner 468 x 60px

 

14 Haziran 2012 Perşembe

kıymalı makarna

0 yorum

Kıymalı makarnanın kıymasını ağır ateşte kavurursanız, kıymanın topaklanması gibi sorun yaşamazsınız. Yüksek ateşte kavrulan kıyma, topaklaşır ve ardından da sertleşir. Özellikle, kavrularak yemeklerde kullanılan kıymanın kavurma işleminde bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Kıyma kavrulurken içerisine arzu ettiğiniz bahartı ilave edebilirsiniz. Sultan, bazen makarna sosunu canı çekerse, kıymalı yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir paket makarna
200 gr. kıyma
bir soğan
dört kaşık zeytinyağ
bir kaşık domates salçası
bir bardak su "kıyma için"
tuz

Yapılması
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içerisinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın
ve ağır ateşte taneleşinceye kadar kavurun
salçayı ilave edin kavurun,
ardından 1 bardak su ve tuzu ilave edin
ağır ateşte kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin
makarnayı tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından ocaktan alın ve süzünün
üzerine kavrulmuş kıymayı koyun ve karıştırın
tencerenin kapağını kapayın, en az 15 dakika dinlendirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder