3 Mayıs 2012 Perşembe
yoğurtlu çiriş salatası
Muhteşem bir ot şu çiriş otu, yapılan bütün yemekleri nefis. Şimdiye kadar tadıpta beğenmediğim hiçbir yemeği olmadı. Ayrıca yemeklerini hazırlamak hem ekonomik, hem de pratik. Çiriş otu sezonu, nisan ayı ile başlıyor ve temmuz ayı sonlarına kadar devam ediyor. Tek sorunu, şehirde yaşayanların çiriş otu bulmasındaki güçlük. Elbette sorunun çözümü var, bir seferde fazlasıyle çiriş otunu alıp dondurucuda saklamak. Nasıl mı saklanır, aynen ıspanak gibi. İster şokla sakla, ister haşla sakla. Nasıl biliyorsan, her bir şeyin kolayı var.
Neler Lazım
yarım kilo çiriş otu
bir kase yoğurt
üş diş sarımsak
tuz
Yapılması
çiriş otunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
diriliği gidinceye kadar haşlayın, çıkarın ve suyunu sıkın
sarımsağı ezin, yoğurt ve tuzunu ilave edin karıştırın
çiriş otunun tuzunu ayarlayın, servis tabağına alın
üzerine sarımsaklı yoğurtu gezdirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder