13 Nisan 2011 Çarşamba
tel şehriye çorbası nasıl yapılır
Haşlanmış tavuk eti ve suyu ile tel ya da arpa şehriye kullanılarak çorba yapılır. Tavuk suyuna çorba hazırlarken şehriye, pirinç ve çeşitli sebzeler kullanılabilir. Tatlandırmak için sarımsak, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılabilir. Çorbanın kıvamını artırmak için un kullanılabilir. Çorba hazırlarken un kullanıldığında, yağ içerisinde kokusu çıkıncaya kadar hafif kavrulur. Çorba hazırlarken kavrulmuş tel ya da arpa şehriye kullanımı, çorbanın beklemesi sırasında oluşan pelteleşmeyi önler. Tarifim, tavuklu tel şehriye çorbası ile ilgilidir. Sultan, bazen tavuk suyuna çorbayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım tavuk göğsü
bir kaşık tereyağ
iki kaşık tel şehriye
altı bardak tavuk suyu
karabiber, tuz
limon suyu
Yapılması
yeterli miktarda tuz ve su ile göğsü haşlayın
haşlanmış göğsü küçük parçalara bölün
yağı eritin, üzerine altı bardak tavuk suyunu koyun kaynatın
ardından tel şehriyeyi ve tavuk etini ilave edin
tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın
ardından çorbanın tuzunu ayarlayın
limon suyu ve karabiber ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder