Banner 468 x 60px

 

28 Şubat 2010 Pazar

Kıymalı Karnabahar Yemeği

0 yorum
Kışın en güzel sebzelerinden biri de bana göre karnabahardır.

Yemeğini,kızartmasını,haşlamasını,salatasını,çorbasını her halini seviyorum bu sebzenin.

Çok da sağlıklı...Bol bol tüketmekte fayda var:)

Buyurun tarife;





Karnabahar Yemeğimiz İçin,
MALZEMELER:

1 adet orta boy karnabahar

1 adet minik soğan

100 gr. kadar yağsız dana kıyma

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1/2 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı acıbiber salçası

tuz

sıcak su



YAPILIŞI:

Karnabaharları çiçeklere ayırıp bol suda iyice yıkayalım.
Geniş bir tencereye sıvıyağı ekleyip soğanları ve kıymayı kavuralım.
Salçayı ve tuzu ekleyip azıcık da su ekleyip karıştırıp 1-2 dakika fokurdatıyoruz:)
Karnabaharları sap kısımları alta gelecek şekilde tencere koyup,sıcak suyu ekleyip sap kısımları yumuşayıncaya dek pişirelim.

isteğe göre de sarımsaklı yoğurtla servis yapabiliriz:)



AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

0 yorum:

Yorum Gönder