Banner 468 x 60px

 

3 Aralık 2009 Perşembe

Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye

0 yorum
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye

KOKOSTAR KURABİYE :)
Bizim evde hazır puding pek sevilmez açıkçası. (Bu lafı duyan da dört çocuklu, dedeli, babaanneli bir köşkte yaşıyorum sanır :) Ev derken, eşim ve beni kastediyorum, anladınız siz onu :)
Puding, klasik pişirme şekli ile sevilmez ama ben yinede çeşit çeşit Dr.Oetker pudingleri evden eksik etmem. Acil durumlarda lezzeti garanti kurabiyeler yapmak yada pasta ara kreması olarak kullanmak için.
Kurabiyeleri bayramda kayınvalidemin misafirleri için yaptım. Her zamanki gibi ilk yapışımda fotoğrafı çekilmedi. En az dört kişi tadına bakıp, onay vermez ise ve mutlaka en az iki kere denenmeden, bir tarif "hünerlibayanlar"'a eklenmiyor, biliyorsunuz...
İşte bu kurabiyeler o gün, yaklaşık on beş kişi tarafından test edildi, tarif için, önüme balya balya peçeteler serildi ama kabul etmedim, "yayınlarım okursunuz" dedim.
Nasıl sanatçı kaprisi yapıyorum ama ? :)
Kurabiyeler çok beğenilince, bayramdan sonra, ikinci kez yaptım. İyiki de yapmışım, çünkü bazı değişiklikler ile daha iyi oldu.
& İlk yaptığım da, fındık aromalı kek un kullandım ama içindeki kabartma tozu nedeniyle, şişip kocaman kocaman oldular ve dokusuda yumuşaktı biraz.
Bu nedenle ikinci yapışımda hem fındık aromalı kek un hem de beyaz un kullandım. Kesinlikle daha derli toplu :) ve kıtır oldular.
& Yine ilk yaptığım da; iç dolgusunu farklı hazırladım. Bir yumurta akını kar haline getirdim, bir yemek kaşığı şeker ve bir buçuk su bardağı hindistan cevizi ekleyerek bir karışım hazırladım. Yanlız bu şekilde karışımın yarısı arttı ve ben içinde yumurta olduğu için bekletmeye korktum, ziyan oldu anlayacağınız.
İkinci kez yaptığımda, yumurta ve şeker koymadım, yanlızca hindistan cevizi koydum içlerine, tadında hiç bir fark olmadı bana göre. Hem de ihtiyaç kadar kullandığım için, ziyan da olmadı.
Tarifi, bu ikinci yaptığım gibi veriyorum o nedenle.
Sizler, biraz daha yumuşak kurabiye seviyorsanız, tamamen kek unu yada kıvamlı bir iç dolgu isterim derseniz, yumurta akı ile hazırlanmış iç malzeme ile doldurabilirsiniz kurabiyeleri.
Daha önceki pudingli kurabiye denemelerinde de söylediğim gibi, puding çeşidinde özgürsünüz, aynı tarifi muzlu, çilekli vs. yapabilirsiniz.
Tecrübelerime göre en iyi sonucu; Dr.Oetker'in, bitter çikolatalı ve portakal aromalı gurme pudingi veriyor.

Malzemeler
  • 1 Paket (Dr.Oetker) Bitter Çikolatalı Puding
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin (Sana-hamur işi)
  • 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
  • 1,5 Su Bardağı Fındık Aromalı Kek Un
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi (yaklaşık)

Yapılışı

  • Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın.
  • Margarinin üzerine, toz halindeki puding, pudra şekeri, fındık aromalı kek un ve 1 su bardağı beyaz un'u birlikte eleyin.
  • Yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanıncaya kadar azar azar beyaz un eklemeye devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınız ile içli köfte yapar gibi çevire çevire içini çukur yapın.
  • 2 çay kaşığı hindistan cevizini ekleyin ve ağzını büzerek kapatın. Nazikçe yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye, 2-3 cm. aralıklar ile dizin.
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, bir süre sonra sertleşecekler.

Lezzet Dergisi- Ekim/2010

Lezzet Dergisi, Ekim 2010 sayısında bu tarifim ile yer alıyorum :)

0 yorum:

Yorum Gönder