29 Aralık 2008 Pazartesi
Uno Alman Ekmeği ile Kanape
YILBAŞI SOFRASI İÇİN PRATİK BİR SEÇENEK...
Daha önce, Uno ilgili yazımda uzun uzun bahsetmiştim.
Uno ekibinin cici üyeleri :) bloglarımız aracılığı ile hijyenik ve sağlıklı ekmek tüketmemizin ne kadar önemli olduğunu anlatmamızı istemişlerdi bizden, bende dilimin döndüğünce aklıma gelenleri yazmıştım. Geçtiğimiz pazar yine biraraya geldik, bu kez sadece nefis bir kahvaltı ve sohbetle kalmadık, UNO fabrikasını da gezdik. Üretim bölümünü gördük ve zaten güvenle tükettiğimiz ekmeğe, şahsım adına güvenim daha da arttı.
Gezimiz ile ilgili Blogger Sofrası ve sevgili Devletşah detaylıca yazmışlar.
Ayrıca diğer arkadaşlar, Uno ekmek ile çok yaratıcı, nefis tarifler yapmışlar ama ben ve eşim ekmekleri oldukça klasik şekilde :) (tost, hamburger, peynirli sandviç yaparak) tükettiğimiz için bloga ekleyecek enteresan bir tarif çıkaramadım ne yazıkki :)
Fotoğraftaki kanapeleri de eşimin doğum günü yemeğinde hazırlamıştım. Uno alman ekmeğinin üzerine en sevdiğim kanape harcı olan Salamlı-Kaşarlı Kanape harcı hazırlayıp, süsledim hepsi bu...
Bu arada Uno Alman ekmeği, mısır ekmeğine çok benziyor, oldukça tok ve tek başına yenebilecek kadar baskın bir lezzeti var. Biz kanape şeklinde veya üzerine krem peynir sürerek tüketmeyi tercih ettik genellikle, birde bal-kaymak ikilisi ile.
Yılbaşı sofrası için kurabiye kalıpları ile keseceğiniz, salam ve kaşar ile kanapeler yada üzerine kaşar ile rulo yaptığınız pastırmalı kanapeler hazırlanabilir bu ekmek ile, aklınızda olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder