Banner 468 x 60px

 

4 Aralık 2008 Perşembe

Tavuk Göğsü

0 yorum

Tavuk Göğsü Tatlısı

BAYRAM TATLISI SEÇENEĞİ...
Bu tarif beni tanıyanları, yada blogumu düzenli okuyanları şaşırtacak biliyorum. Çünkü gerçek tavuk göğsü tatlısı yaptım, yalancısını değil :)
Böyle oyuncaklı, yapımı zor lezzetlerin genellikle yalancısını yapmak daha kolay geldi bu güne kadar, makarnalı börek gibi, yalancı tavuk göğsü gibi, çakma özbek pilavı gibi...
Eğer dışarda yemek yemişsek yada sadece tatlı yemeye gitmişsek benim ilk tercihim sütlü tatlılar, ikinciside meyve tatlıları olur. Tavuk göğsü ise en favori tatlımdır. Hele de gerçekten tavukla yapılmış, ağızda sakız gibi bir kıvamı varsa değmeyin keyfime :)
Tavuk göğsü, yapım aşaması itibariyle çok kolay, basit bir sütlü tatlı gibi, ama tavuğu didiklemek kısmı gerçekten sabır istiyor. Yani pilav yada çorba yapacağınız zaman didiklediğiniz tavuğu unutun, o bunun yanında kuşbaşı et gibi kalır :) Ama ben sabırlıyım, bir kaç saat ayırırım bu iş için diyorsanız, bu nefis lezzeti evde yapmanızı kesinlikle öneririm.

Malzemeler
  • 4 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Pirinç Unu
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır yada Buğday Nişastası
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1/2 (yarım) Tavuk Göğüs Eti

Yapılışı

  • Tavuk etini haşlayın. Çok ince olacak şekilde didikleyin. (pişmaniye görüntüsü alacak şekilde). Didiklenmiş etleri, kevgirde bol su ile yıkayın. Büyük bir kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat suda bekletin. Etleri elinizle sıkarak suyun içinden alın. Yeniden kaseye koyarak, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 saat daha bekletin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. (Tavuğun kokusu tamamen gidene kadar)
  • Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın. Süt kaynayınca, sudan çıkarıp iyice suyunu sıktığınız tavukları ekleyin ve tahta kaşıkla eze eze (kısık ateşte) 10-15 dk. pişirin. Ocağın altını kapatıp, tencereyi tezgahın üstüne alın.
  • Pirinç unu ve nişastayı 1-2 yemek kaşığı ılık su ile bulamaç haline getirin. Azar azar, 4-5 yemek kaşığı kadar sütlü karışımdan ekleyin ve çırpma teli ile çırpın.
  • Nişastalı karışımı, sütlü karışıma ekleyin ve tekrar orta ateşteki ocağın üstüne alın.
  • Karışıma şekeri ekleyin ve tahta kaşıkla eze eze, sürekli karıştırarak 15-20 dk. pişirin. Tatlınız bu süre sonunda sakızlı bir kıvam alacak.
  • Ocağın altını kapatın ve her tarafını ıslattığınız bir borcama yada tepsiye 1cm. kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuyunca buzdolabına kaldırın, en az 4-5 saat yada 1 gece beklettikten sonra dilimleyip, servis yapın.

Servis Önerisi;

& Eğer kazandibi seviyorsanız, hatta tavuk göğsünden yapılmış kazandibi seviyorsanız, tatlıyı piştikten sonra, tabanına toz şeker serptiğiniz bir tepsiye dökün. Ocağın üzerinde sürekli çevirerek, şekerin karamelize olarak erimesini, hatta yanmasını sağlayın. Soğuyunca dilimleyip rulo yaparak, servis edin.

Arşivden Bayram Tatlısı Önerileri;

0 yorum:

Yorum Gönder