Banner 468 x 60px

 

31 Ekim 2008 Cuma

Tavuklu Havuçlu Pilav

0 yorum
Tavuklu Havuçlu Pilav

ÇAKMA ÖZBEK PİLAVI :)
Geçtiğimiz aylarda internette çeşitli pilav tarifleri araştırırken, sıkça rastladığım bir çeşitti; Özbek pilavı.
Ben her zamanki gibi tariflerin hepsini okuyup, en pratik hale nasıl getiririm planları yaparken, aklıma annemin çok sık yaptığı havuçlu pilav geldi. Aynı pilava birde tavuk ekledimmi olur sana Özbek pilavı dedim:)
Zaten blogdaki tariflerin, yüzde sekseninde en çok geçen kelime; pratiktir sanırım :) Hatta baktım bu işi abartıyorum, bu isimle bir etiket bile oluşturdum.
Ailenin diğer hünerli bayanları olmasa, hakkını veremeyip, blogun adını "pratik bayan" olarak değiştirmem gerekecek :)
Annem havuçlu pilavı şahane yapar (zaten neyi kötü yaparki?) ben dediğim gibi sadece tarifin üzerine tavuk ekledim. Tavuk göğüs etini biraz tatsız ve kuru bulduğum için de but ile yaptım. Hatta haşlamaya oranla daha lezzetli bulduğum için kavurarak ekledim. Siz damak zevkinize göre, ister göğüs eti ile ve haşlayarak da ekleyebilirsiniz.
Tavuklar, pilav piştikten sonra eklendiği için, pilav aynı zamanda bir ana yemek oluyor. Yani kızartma tavuk-pilav ikilisini birleştirmiş oluyoruz :)

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 3/4 Su Bardağı (rendelenmiş) Havuç
  • 1 Adet Tavuk But
  • 1 Adet Tavuk Bulyon
  • Tuz

Yapılışı

  • Pirinci, mantarlı dereotlu pilav tarifindeki gibi ıslatın. 30 dk. kadar beklettikten sonra, musluğun altında kevgirden akan su iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
  • Tavuk etini küçük küçük doğrayın. Bir tavada, yarım çay bardağı su ile orta ateşte arada karıştırarak pişirin. (Tavuklar önce su salacak, sonra suyunu çekecektir) Tavuklar suyunu çekip, pişince 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, sürekli karıştırarak kızartın. (Renginin hafifçe turuncu olması yeterli, dikkat edin kuruyup kabuk gibi olmasınlar)
  • Ayrı bir kapta kaynar suyun içinde, bulyonu eritin.
  • Pirinçleri ve havucu, 1 çay bardağı sıvı yağ ile 5-6 dk. kavurun. Bulyonlu kaynar suyu ekleyin. 2-3 dk. harlı ateşte, sonra altını kısarak suyunu çekinceye kadar 10-15 dk. pişirin. Altını kapatınca tavukları üzerine serpin ve üzerine bir kağıt havlu koyarak 15-20 dk. dinlendirin.
  • Servis yapacağınız zaman iyice karıştırın. Renkli bir pilav yapmak isterseniz, bu aşamada kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder