YİNE YOĞURT :)
Şimdi başlıktaki havuçlu kelimesine bakıpta, "zaten blogda havuçlu kek var, yaz geldi Müge'de işin kolayına kaçmaya başladı, aynı tarifleri farklı şekillerde bize sunuyor" diye düşünmeyin :) haksızlık edersiniz bana. Son zamanlarda hamur işlerinde yoğurda takmış durumdayım biliyorsunuz, içine giripde lezzet vermediği bir şey yok mübarekin :)
Her zaman yaptığım klasik kekin içine yoğurt ekleyince nefis olduğunu sizlere anlatmıştım, hatta pandispanya denemelerim sonucunda en lezzetli ve kendinden nemli olanın yoğurt ile yapıldığınıda...
Bir kaç hafta önce, havuçlu kek yaparkende muffin şeklinde yapmak istedim ve içine yoğurt ekledim. Sonuç; mükemmel. Kek bu şekilde o kadar yumuşak olduki, kalıptan çıkarıp soğuması için ızgaraya dizerken parmaklarım içine batmasın diye nazikçe tuttum :) O kadar yani.
Sonraki günlerde defalarca yaptım ve genellikle hediye götürdüğüm için acele ile fotoğrafı çekilemedi ve sizlerle paylaşamadım.
Ahmed sağolsun onun için yapıp, "geçmiş olsun" yazarak süslediklerimi, fotoğraflamış, bende sizlerle bu yumuşacık keki paylaşabiliyorum.
Malzemeler (12 adet muffin için)
- 2 Adet Yumurta
- 3/4 Su Bardağı Toz Şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ (yarım su bardağı)
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
- 1,5 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata (isteğe bağlı)
- Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sarılarıda şeker ve kaynar su ile 4-5 dk. şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
- Yumurta sarılarına, yağ, yoğurt, havuç ve limon kabuğu rendesini ekleyin biraz daha çırpın.
- Yumurta aklarınıda ekleyin ve mikserin en düşük devrinde karıştırın.
- Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, vanilya) birlikte eleyin ve damla çikolatalar ile birlikte karışıma ekleyin. Çok az daha çırpın.
- Muffin kalıplarının içine bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (ilk 20 dk. fırının kapağını açmayın)
& Yoğurtlu Pandispanya
& Şam İşi Tatlısı
0 yorum:
Yorum Gönder