Banner 468 x 60px

 

20 Temmuz 2008 Pazar

Kısa Bir Ara...

0 yorum
Kısa Bir Ara

BENDEN DE KISA BİR ARA...
Uzun zamandır blog dostlarımda "kısa bir mola" başlıklı yazılar görüyor ve özeniyordum :)
Zaten bu aralar, yazın gelmesi, arkadaşlarımızın çoğunun tatilde olması ve rejim yapma zorunluluğum nedeni ile daha hafif yiyeceklere geçmiş olduğumuz için blogumu nadir güncelliyebiliyorum.
Önümüzdeki bir kaç hafta ise kendime izin vermek istedim. Bu süre içinde kah İstanbul'da, kah yakın çevrelerde, biraz Erdek'te ve birazda kalbimin diğer yarısında olacağız.
Bu arada zaman buldukça seyrek de olsa bloga tarif eklemeyi düşündüm, sonra vazgeçtim, bu blogumu ihmal etmek hatta biraz baştan savmak gibi geldi bana, oysa ben düzenli aralıklara ve sık sık tarif eklemeyi seviyorum.
Bu söylediğimi lütfen şımarıklık olarak algılamayın ama biraz özlemek ve özlenmek de istedim açıkçası.
Benim blogumu ve sizleri çok özleyeceğim ve bu sürenin sonunda müthiş bir istek ile yazılarıma devam edeceğim kesin ama özlenmek; işte orasını bilemem :)
Hepinize en içten sevgilerimi gönderiyorum.
Şimdilik hoşçakalın...
Devamını Oku...

15 Temmuz 2008 Salı

TARÇINLI KURABİYE

0 yorum

NE YAPSAM NE YAPSAM ACABA DERKEN UZUN ZAMAN ÖNCE SOFRA DERGİSİNDE GÖRDÜĞÜM VE HEP ERTELEDİĞİM BU NEFİS KURABİYEYİ YAPMAYA KARAR VERDİM BUGÜN...

EMRECİĞİMDE SAĞ OLSUN TAM UYUYORDU VE ÇOK FECİ KONSANTRE OLMUŞTUM. HERŞEYİM HAZIRDI... ÖNLÜĞÜMÜ BİLE TAKMIŞTIM... FIRINIM TATLI TATLI ISINIYORDU...

DERKEN MASAL BU YA FALAN DEMEK İSTERDİM AMA GERÇEKTEN YAVRU KUŞUMUN UYKUSU KAÇIVERDİ BİRDENBİRE :(

ANNEEEE DEDİ FAKAT HALA UZANIYORDU YATAKTA... ŞANSIMI KULLANAYIM DEDİM VE BİRAZ OYNADIM ,ZIPLADIM , SAÇINI OKŞADIM FAKAT O UYANMIŞTI BİRKERE .....

YATAĞA SIĞMIYORDU ARTIK...

ÜTÜYÜ DE BİTİRMİŞTİM ZATEN, AKŞAM YEMEĞİMDE HAZIRDI... VAZGEÇMEDİM... BOYUN EĞMEDİM...

MUTFAKTA İSTEDİĞİ HERŞEYİ SERDİM ÖNÜNE TATLI YARAMAZIN, BOYUNUN YETTİĞİ HER NOKTAYI ÖZGÜRCE KARIŞTIRIRKEN BEN BU NEFİS KURABİYELERİ PİŞİRDİM.

SEVGİLİ EŞİM 3 KERE 5 KERE ÇOK ÇOK BEĞENDİĞİNİ SÖYLEYİP ŞIMARTTI BENİ:)))

KURABİYE GİBİ KURABİYE OLMUŞ:))))

GELELİM NEFİSSS TARİFİMİZE......

MALZEMELER:


250 GR. MARGARİN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI KADAR UN
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK


ÜZERİ İÇİN,


PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN


YAPILIŞI:


MARGARİNİ ERİTİP OCAKTAN ALALIM VE ŞEKERİ İLAVE EDİP ERİYENE KADAR KARIŞTIRALIM.DİĞER BÜTÜN MALZEMELERİ DE İLAVE EDİP YOĞURALIM.
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AVUCUMUZUN İÇİNDE YUVARLAYALIM.FIRIN KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE DİZİP,ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA 20 -25 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA PUDRA ŞEKERİ VE TARÇINI SERPİŞTİRİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM...


OĞLUM VE EŞİM ÇOK BEĞENDİ UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ...



AFİYET OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER


Devamını Oku...

14 Temmuz 2008 Pazartesi

Havuçlu Damla Çikolatalı Muffin

0 yorum
Havuçlu Muffin

YİNE YOĞURT :)
Şimdi başlıktaki havuçlu kelimesine bakıpta, "zaten blogda havuçlu kek var, yaz geldi Müge'de işin kolayına kaçmaya başladı, aynı tarifleri farklı şekillerde bize sunuyor" diye düşünmeyin :) haksızlık edersiniz bana. Son zamanlarda hamur işlerinde yoğurda takmış durumdayım biliyorsunuz, içine giripde lezzet vermediği bir şey yok mübarekin :)
Her zaman yaptığım klasik kekin içine yoğurt ekleyince nefis olduğunu sizlere anlatmıştım, hatta pandispanya denemelerim sonucunda en lezzetli ve kendinden nemli olanın yoğurt ile yapıldığınıda...
Bir kaç hafta önce, havuçlu kek yaparkende muffin şeklinde yapmak istedim ve içine yoğurt ekledim. Sonuç; mükemmel. Kek bu şekilde o kadar yumuşak olduki, kalıptan çıkarıp soğuması için ızgaraya dizerken parmaklarım içine batmasın diye nazikçe tuttum :) O kadar yani.
Sonraki günlerde defalarca yaptım ve genellikle hediye götürdüğüm için acele ile fotoğrafı çekilemedi ve sizlerle paylaşamadım.
Ahmed sağolsun onun için yapıp, "geçmiş olsun" yazarak süslediklerimi, fotoğraflamış, bende sizlerle bu yumuşacık keki paylaşabiliyorum.

Malzemeler (12 adet muffin için)
  • 2 Adet Yumurta
  • 3/4 Su Bardağı Toz Şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ (yarım su bardağı)
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 1,5 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata (isteğe bağlı)
Yapılışı
  • Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sarılarıda şeker ve kaynar su ile 4-5 dk. şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarına, yağ, yoğurt, havuç ve limon kabuğu rendesini ekleyin biraz daha çırpın.
  • Yumurta aklarınıda ekleyin ve mikserin en düşük devrinde karıştırın.
  • Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, vanilya) birlikte eleyin ve damla çikolatalar ile birlikte karışıma ekleyin. Çok az daha çırpın.
  • Muffin kalıplarının içine bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (ilk 20 dk. fırının kapağını açmayın)
Benzer Tarifler;

& Havuçlu Kek

& Yoğurtlu Klasik Kek

& Yoğurtlu Pandispanya

& Şam İşi Tatlısı
Devamını Oku...

8 Temmuz 2008 Salı

Yaz Türlüsü

0 yorum
Yaz Türlüsü

MEVSİM GÜZELLEMESİ :)
Bir yemeğin ismi bu kadar mı doğru olur? Türlü; çok doğru bir tanımlama :)
İçine ne istersen, ne kadar istersen ekle, neyi daha çok seviyorsan, onu daha fazla ekle, olsun sana türlü. Sizi bilmem ama ben bu türlü işini çok sevdim :)
Havalar ısındığından beri, mümkün olduğunca zeytinyağlı sebze yapıyorum, en çok da zeytinyağlı taze fasulye. Uzun zamandır canım imam bayıldı istiyor ama tek başıma yiyeceğim için hep erteliyorum yapmayı. Geçen gün marketten, kendime imam bayıldı yapmak için patlıcan, eşim için taze fasulye, hadi bulunsun diye bir kaç tane kabak, biber vs. aldım. Nedense çok çalışkan hissettim kendimi, eve gideceğim ve çeşit çeşit yemekler yapacağım :)
Tabi eve gidip de sauna kıvamında mutfağa girince, bırak iki çeşit yemeği aklım direk karpuz-peynire kaymaya başladı :) İşte o anda aklıma gelen fikir; hem benim hem de eşimin severek yiyeceği bir yemek; türlü.
Daha önce hiç yapmamıştım ama olsun, artık doğaçlama yeteneğim iyice gelişti. Üstelik eşimden, bolca iltifat alıp, "yarın akşam yine yap ama aynısı olsun" :) yorumunu alınca bu nefis yemeği kayda geçirmek şart oldu.
Ben bizim evin damak tadına uygun olması için patatesi bol, soğanı az tuttum, siz kendi damak zevkinize göre ufak ekleme çıkarmalar yapabilirsiniz, dedim ya çok özgür bir yemek bu :) Sebzeleri doğramak dışında fazla bir işlemi de olmadığı için, işten gelince çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 Adet Patlıcan

  • 2 Adet Kabak

  • 3 Adet Sivri Biber

  • 8-10 Adet Taze Fasulye

  • 3 Adet Patates

  • 2 Adet Domates

  • 1 Adet (mandalina kadar) Soğan

  • 1 Diş Sarımsak

  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ

  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

  • 2 Çay Bardağı Su

Yapılışı


  • Öncelikle patlıcanları alaca (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun. İri iri doğrayın ve tuzlu suda 5-10 dk. bekletin.

  • Kabak, patates, taze fasulye ve biberleri de irice doğrayın.

  • Domatesleri rendeleyin.

  • Soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde), sarımsağı irice doğrayın.

  • Salçayı iki çay bardağı su ile eritin, tuz, şeker ve yağıda ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanları sudan alın ve hafifçe suyunu sıkın.

  • Bir tencereye, tüm sebzeleri, soğan, sarımsak ve salçalı karışımı koyun ve karıştırın.
  • İlk önce harlı ateşte, suyu kaynayınca altını kısarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, çekmişse azıcık su ekleyin, sulu bir yemek olmayacak ama dibini de tutturmayın :)
NOT : Tariflerde, orta boy patlıcan yada havuç demeyi sevmediğimi daha öncede söylemiştim. Biraz göreceli oluyor çünkü. Bu nedenle her zamanki gibi sebzeleri de ölçtüm :) Sebzeler küp küp doğranmış halleri ile yaklaşık 2 su bardağı, domates rendesi ise 1 su bardağı idi. Toz şeker yerine 2 adet kesme şekerde kullanabilirsiniz.

Benzer Tarifler;

& Kayınvalidemin tarifi ile Etli Yaz Türlüsü
Devamını Oku...

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Kahvaltı Sofrası

0 yorum
Adaş Kahvaltı Sofra

ADAŞ ŞEKERİMDEN ŞAHANE BİR SOFRA...
Hafta sonu çok gezenti idim :) Cumartesi günü, Selen'ciğimin bebişi için baby shower yani hoşgelesin partisi yaptık, her zamanki gibi yedik içtik, güldük eğlendik, çok güzel saatler geçirdik. Selen'ciğime bir kez de buradan hayırlı bir doğum ve sağlıklı bir bebiş diliyorum.
Cumartesi akşamını bir düğün ile sonlandırdıktan sonra, pazar sabahı adaş şekerimin kahvaltı davetine doğru yola koyulduk. Ben aşağı yukarı nasıl bir sofra ile karşılaşacağımı tahmin ettiğim için düğünde sadece salata yemiştim :)
Balkona çıkıpta, bu muhteşem sofrayı görünce, "değil akşam salata yemek, cuma akşamından yemek yemeyi kesmeliymişim" dedim :) Üstelik, masada görünenler sadece buzdağının görünen kısmı idi, birde mutfaktan daha sonra gelen, sıcak sıcak lezzetleri ekleyin bu sofraya ve gerisini hayal edin artık.
Adaş şekerim; "Sadece senmi misafirlerin için ders çalışıyorsun, ben daha iyi bir öğrenciyim :)" der gibiydi.
Sofradaki klasik kahvaltı çeşitleri bile en sevdiğim tatlardı, şahane beyaz peynir, kavurma, ballı lor peyniri, tabağıma kaç kez aldığımı hatırlamadığım muhammara :) olağanüstü bir menemen, yumuşacık hamur kızartması ve eşimi mest eden, patates kızartması, sosis ve domates soslu biber kızartması :)
Finalde ise türk kahvesi ve dondurma eşliğinde yalancı tavuk göğsü tatlısı.

Şimdi düşünüyorumda, yazarken bile yorulduğum bu çeşitlerin hepsini biz yedik, hemde bir kaç kez :(
Günün devamında davetli olduğumuz arkadaşlarda, akşam üstü çay ile yenen böreği ve gece yapılan mangal keyfini ise ben söylemedim sizde duymadınız :((
Sonrada "ben niye kilo veremiyorum, ne olacak benim bu halim" diye üzülüp duruyorum, bir insan kırksekiz saat boyunca hiç durmadan yiyip, üzerine kilo verebilirmi, kilo vermeyi bırak olduğu kiloda kalabilirmi? Tabiki mümkün değil. Neyse yazarken bile içim şişti :( Moralim bozuldu, midemin gurultusu yan odadan duyuluncaya kadar cezalıyım !
Adaş şekerim canım, her şey çook güzeldi, lezizdi, özenli idi. Sohbet doyumsuzdu, çok keyif aldık, bir kez daha buradan teşekkürlerimi kayda almak isterim :) Ellerine, emeğine sağlık.
Devamını Oku...

5 Temmuz 2008 Cumartesi

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

0 yorum
HEPİNİZE ÖZLEM DOLU KOCCCCAAAAMANNNN MERHABALAR :))

AİLECEK GÜZEL BİR TATİL YAPTIK VE DÖNDÜK YUVAMIZA.EVİMİ,BLOĞUMU VE SİZLERİ ÇOOOOK ÖZLEMİŞİM ÇOOOOK...

TATLI BİR TARİFLE ARANIZDAYIM YİNE ÇOK ŞÜKÜR:)

TARİF SOFRA DERGİSİNDEN FAKAT BEN BİRAZ DEĞİŞTİRDİM VE BU HALİYLE BİZ ÇOK BEĞENDİK.
BROWNİ TADINDA NEFİS BİR LEZZET...






MALZEMELER:


2 ADET YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
½ SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
40 GR. BİTTER ÇİKOLATA

YAPILIŞI:

YUMURTALARIN AKINI VE SARISINI AYIRIN.
YUMURTA AKLARINI KAR HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN VE KENARA ALIN.
BİR TENCEREYE MARGARİN, SÜT, TOZŞEKER VE KAKAOYU KOYUP .BİR TAŞIM KAYNATIP OCAĞIN ALTINI KAPATIN.
BU KARIŞIMDAN 1 ÇAY BARDAĞINI KENARA AYIRIN.
KALAN KISMINA YUMURTA SARISI, UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.
YUMURTA AKLARINI DA HAMURA İLAVE EDİN.
HAZIRLADIĞINIZ HAMURU,YAĞLAYIP UNLADIĞINIZ ORTA BOY YUVARLAK BİR KALIBA DÖKÜN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA 30 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
PİŞTİKTEN SONRA AYIRDIĞINIZ KAKAOLU KARIŞIMI ÜZERİNE DÖKÜN.

ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİP İNCE BİR TABAKA HALİNDE SÜRÜN VE SOĞUDUKTAN SONRA DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER








Devamını Oku...