Banner 468 x 60px

 

6 Eylül 2015 Pazar

Pastane Kurabiyesi

0 yorum

 Zeymurancığımdan aldım bu tarifi. Görselinin güzel olmasının yanında, içine katılan malzemelerin azlığı ve her evde daima bulunabilecek malzemelerden oluşu, ayrıca da katı yağ bulunmaması ayrı bir güzelliği...
   Ben bu kurabiyeleri hazırlarken protein deposu oldular demekten kendimi alamadım. Çünkü içinde 3 tane yumurta bulunduruyor. Bir diğer güzelliği ise bayatlamıyor olması. Deneyin pişman olmazsınız. 
  Çok teşekkür ederim Zeymuran Cafe. Güzel bir tarif daha kazandırdın bize :)
Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 80 gram çikolata
  • 1 türk kahvesi fincanı hindistancevizi
Yapılışı;
  1. Yumurta, şeker ve vanilin, köpük köpük olana kadar mikserde karıştırılır.
  2. Sıvıyağ katılır ve azar azar un eklenmeye başlanır.
  3. Kabartma tozu eklenip, un ilavesi devam eder.
  4. Hamur kulak memesi yumuşaklığa gelinceye kadar yoğurulur. 
  5. Hamurdan cevizden büyükçe koparılır ve elimizle yuvarlarız. İki ucunu birleştiririz ve tepsiye aralıklarla dizilir.
  6. 170 derecede 8 dakika kadar tutulur, beyaz kalacak şekilde pişiyor.
  7. Çikolatayı benmari usulu bir kaba alıp eritmeye başlarız. Bu esnada içine 1 kaşık sıvıyağ yada krema ekleyebilirsiniz, böylece daha akışkan ve yumuşak kıvamda olacaktır.
  8. Soğuyan kurabiyemizi alıp çikolataya batırırız ve ardından hindistancevizine batırırız. Donunca servis yaparız. Afiyet olsun...







0 yorum:

Yorum Gönder