Mutlu Haftalar Sevgili Dostlar,
Umarım hepimiz ve ülkemiz için hayırlı bir hafta olur ve ayrıca umarım artık bahar gelir :(
Parmak köfteler çok minik oluyor. Küçük parmağınız kalınlığında ve çok lezizler.
Çökertme kebabı ile birleşmesi ise, yakıştı bence.
Zaten eti dilim dilim yapsaydım büyük ihtimal çocuklara yediremeyecektim.
Malzemeler:
- 3 adet patates
- 2 adet domates
- 1 küçük kase sarımsaklı yoğurt
- kızartmak için sıvıyağ ve domatesi kavurmak için yağ,tuz.
- 300 gram dana kıyma
- 1-2 dilim ekmek içi (ekmeğin büyüklüğüne göre)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- tuz,karabiber,toz biber, kimyon
- İşe köfteleri yapmakla başlıyoruz. Kıymanın üzerine bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Biraz dinlenmesi için üzerini streçleyip, buzdolabına kaldırıyoruz.
- Domateslerin kabuğunu soyup, küçük küçük doğruyoruz. Biraz tereyağ yada sıvıyağda kavuruyoruz. Bir kenara alıyoruz.
- Köftelik malzelerden küçük parmağımız büyüklüğünde ve inceliğinde köfteler yapıyoruz.
- Patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğruyoruz. (Bu esnada rende de kullanabilirsiniz)
- Kızartma tenceremize patatesleri atıp kızartırken bir taraftan da köfteleri tavaya alıp kızartıyoruz.
- Kebabın tabağa yerleştirme aşaması ise şöyle: En altta fazla yağı alınmış patates kızartması, onun üzerine sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üstüne domates sosu en üste ise parmak köftelir yerleştirip servise hazır ediyoruz. Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder