Banner 468 x 60px

 

16 Şubat 2015 Pazartesi

Çikolatalı Fincan Kek ile Merhaba...

0 yorum




  Uzun zaman oldu, hemde bu kez epeyce uzun.
  Uzun bir aradan sonra tekrar evine dönen kişi gibi hissediyorum kendimi.
  Bebeğim büyüdü bu arada, artık yürüyor hatta tabure ile istediği yerlere bile çıkıyor yaramaz.
  Kızlar suçiçeği çıkardılar, 15 günlük sömestr tatilinin akabinde bir de 10 günlük doktor raporu aldık, şimdi evde yatıyorlar.
   Benden haberler bu kadar, tabi şimdilik.
   Sanki yeni başlayan blokçu gibi hissediyorum kendimi... O kadar acemi, o kadar tutuk.
   Hepinizi çok özledim, Hoş Geldim inşallah.
  
   Gelelim tarifimize, acemiliğimi hoş görün oldu mu, ben geçeyim hızlı hızlı.
    Fincan kek, birçoğunuzun yaptığı keklerden biliyorum. Fakat ben henüz yeni tanıştım. Tanışmamla iki kez üst üste yapmam bir oldu. En korktuğum nokta, fincanların tencerede patlamasıydı. Yok siz korkmayın, böyle bir şey olmuyor :)


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir portakal kabuğu rendesi
  • 1/2  paket sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • aldığı kadar un (4 dolu dolu kaşık kadar yine de siz azar azar ekleyin)
  • Üzeri için:
  • Çikolatalı puding
  • 1 su bardağı  süt
Yapılışı:
  1. Şeker ile yumurtaları çırpıyoruz. İçine süt sıvıyağ ekliyoruz. Kakao ve biraz un ekledikten sonra şöyle bir karıştırıyoruz, üzerine kabartma tozunu ekliyoruz.
  2. Bir portakal kabuğu rendesini ve yine rendelediğimiz çikolatanın yarısını da  ekledikten sonra, içleri margarinle yağlanmış fincanlarımıza paylaştırıyoruz. Fincanların tamamını doldurmayın bir parmak kalsın ki kabarınca taşmasın. Bu şekilde 7-8 fincan kadar çıkıyor.
  3. Fincanların yarısına kadar su koyuyoruz. Tencerenin üstünü temiz bir bezle örtüp, kapağını kapatıyoruz. Suyu kaynayana kadar bekliyoruz. Su kaynayınca kısık ateşe alıp 20 dakika daha pişiriyoruz. Kürdan testi ile tencereden çıkartıyoruz.
  4. Fincanlar soğuyunca ters çevirip hafifçe vurarak çıkartıyoruz.
  5. Üzeri için, yarım paket toz pudingi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp, ılınınca keklerin üzerine döküyoruz. İsteğe göre fıstık içi, rende çikolata yada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz benim gibi. Afiyet Şeker Olsun...



      0 yorum:

      Yorum Gönder