Banner 468 x 60px

 

2 Eylül 2013 Pazartesi

pirinçli domates aşı

0 yorum

Pirinç aşı veya pirinçli domates aşı; adı yöreden yöreye değişen hafif sulu, acılı ve iştah açıcı bir yemek çeşitidir. Domatesin zamanında ve tam olgunlaştığı dönemde köylerde yapılan bu yemek, patlıcan yemekleri gibi bol ekmek yedirir. Köylerde bu yemek tereyağı, acı biber kullanılarak bulgurla yapılır. Yemekte kullanılacak domateslerin olgun olması ve içlerinin yeşil olmaması gerekir. İçi yeşil olan domateslerle yapılan domates aşı, fazlaca ekşi olur. Bu yüzden, içi yeşil olan domateslerin iç kısmı boşaltılarak kullanılmalıdır. Sultan, tereyağı ve pirinç kullanılarak yapılan domates aşını, bu tarifle sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
dört iri domates
bir orta boy soğan
iki kaşık tereyağı
iki sivri biber
iki kaşık pirinç
karabiber, pul biber
tuz, su

Yapılması
pirinci yıkayın ve süzün
soğan ve sivri biberi yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
yağ içinde sırası ile soğanı, sivri biberi, domatesi kavurun
ardından, üzerine pirinci, bir bardak sıcak su,
karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın
tencereyi bir defa, fokur fokur kaynatın ve kapağını kapayın
ocağı iycene kısın ve yemeği on beş dakika pişirin,
ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder