Banner 468 x 60px

 

18 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli Misket Poğaçalar

0 yorum
Canım canımm blogcanlarımmmm,

Flash flash flash:) Bugün size altın günlerinde sık sık yaşadığımız "ayyyy poğaça yemek istiyorum ama bölüşecek arkadaş arıyorummm" cümlesine son getirecek bir tarif vereceğim:)) Tatatataaaa tabi ki Misket poğaçalar:))) En sevdiğiniz poğaça hamurunu misket şeklinde yuvarlayın,  takın süslü kürdanları olsun bitsinnnn:))) Misafrleriniz lüp lüp yerken ,siz de keyifle çayları tazeleyeceksiniz demedi demeyin:)))

Hepinizi öpüyorum,seviyorum ve tarife geçiyorum:)




Peynirli Misket Poğaçalar İçin,

Malzemeler:

2 Adet Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı  kadar un
tuz


Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Çörek otu


Yapılışı:

Yumurta ve tuzu hafifçe çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını,yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Arzu ettiğiniz ölçü de Muratbey Sürmeli Peynirini, mini minik doğranmış Muratbey  Naturena Fessita peynirini ve çörek otunu ilave ediyoruz..
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerlerine fırça yardımı ile de yumurta sürüyoruz.
Arzuya göre çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder