Banner 468 x 60px

 

13 Aralık 2012 Perşembe

kuşbaşı etli karnabahar yemeği

0 yorum

Karnabahar yemeği sade, kıymalı, kışlık kavurmalı ve kuşbaşı etli yapılabilir. Kıyma, kavurma ve kuzu eti kullanılarak yapılan karnabahar yemeğinde et yemekte doğrudan kullanılır. Dana eti ile yapılan karnabahar yemeğinde ise, eti önceden pişirmemiz gerekir. Et sertlik durumuna göre yarı veya tam olarak pişirildikten sonra yemekte kullanılır. Sultan kuşbaşı etli karnabahar yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir orta boy karnabahar
200 gr. dana kuşbaşı et
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık salça
bir domates
bir saoğan
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon
tuz, su

Yapılması
tencereye eti ve iki bardak su koyun kaynatın
üzerinde biriken köpüğü alın, kapağını kapayın
ağır ateşte et suyunu çekinceye kadar pişirin
karnabaharı dal olarak ayırın tencereye dizin
yağ içinde sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı ve domatesi kavurun
üzerine pişmiş kuşbaşı eti, 2 bardak sıcak su
karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
bir kez kaynatın ve karanabaharın üzerine dökün
ardından tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
ağır ateşte 50 dakika süre ile pişirin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder