Banner 468 x 60px

 

8 Kasım 2012 Perşembe

karnabahar graten

0 yorum

Karnabahar graten, bizim fırında yaptığımız karanabaharın aynısıdır. Graten'in türkçe anlamı; yapılan yemeğin üzerine peynir veya çeşitli sos ilave edilerek kızartılmasıdır. Yani, fırında kızartılan yemeklerinin sonuna graten sözünü ekleyebilirsiniz. Örneğin; kabak graten, ıspanak graten, patates graten, tavuk graten, makarna graten, lahana graten, mantar graten ve patlıcan graten gibi. Sultan gerektikçe bu tarifle karnabahar graten yapar. Hadi kolay gelsin.

Neler Lazım
bir karnabahar
200 gr. kıyma
dört kaşık zeytinyağı
bir soğan
bir kaşık salça
karabiber, tuz
iki bardak süt "oda sıcaklığında"
bir kaşık tereyağı
bir kaşık un
bir yumurta
100 gr. kaşar peyniri

Yapılması
karnabaharı tuzlu su içinde yarı pişmiş olarak haşlayın
soğanı yemeklik doğrayın, kaşarı rendeleyin
kıymalı sosun hazırlanması:
zeytinyağı içinde sıra ile soğanı, kıymayı ve salçayı kavurun
üzerine 1 bardak su, karabiber ve tuzu ilave edin
ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
beşamel sosun hazırlanması:
tereyağında unu hafif kavurun
üzerine azar azar sütü ilave ederek karıştırın
ve göz göz oluncaya kadar pişirin, tuzunu ilave edin
soğuttuktan sonra üzerine yumurtayı kırın karıştırın
tepsinin hazırlanması:
karnabahar dallarını tepsinin tabanına dizin
üzerine sıra ile kıymalı sosu ve beşamel sosu yayın
ardından kaşar peynirini serpiştirin
ve 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
üzeri kızarınca fırından alın
gönlünüzce servis yapın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder