30 Ekim 2012 Salı
mantar kızartması nasıl yapılır
Her çeşit yenilebilir mantarın kızartması yapılabilir. Pazar ve marketlerde bolca bulunan, beyaz şapkalı kültür mantarının kızartması daha güzel olur. Sebebi ise, şekil ve boyutunun yağ içerisinde kızartmaya uygun olmasıdır. Aynı şekilde, benzer özellikleriyle kestane mantarı da kızartma yapmaya uygundur. Mantar kızartırken, kızartma yağının fazla kızgın olmaması gerekir. Harlı ateşte kızartılan mantarların yüzeyi çabucak yanar. Bu nedenle, ocak ısı ayarınıza dikkat etmeniz gerekir. Sultan, bulduğu her çeşiten mantarını bu tarife göre kızartır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
500 gram şapkalı kültür mantarı
iki yumurta
bir bardak galeta unu
bir çay bardağı un
yarım limon suyu
karabiber, tuz
kızartma yağı
Yapılması
bir kap içine mantarları bütün olarak koyun
üzerine yarım limonu sıkın, karabiber ve tuz serpin, karıştırın
kase içinde yumurtayı çırpın
ayrı kaplara un ve galeta ununu koyun
mantarları önce una, sonra yumurta'ya
ardından galeta ununa bulayın
ve kızartma yağı içinde orta ateşte kızartın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder