Banner 468 x 60px

 

29 Şubat 2012 Çarşamba

D.I.Y : ESKİ DERGİLERDEN SAAT YAPIMI

0 yorum


Eski dergiler ile yapılmış çok şık bir D.I.Y projesi saklamışım arşivimde. Yapmak isteyenler aşağıdaki adımları takip edebilirler :)










Devamını Oku...

28 Şubat 2012 Salı

Kuzu Kulağı Salatası

0 yorum




Kuzu Kulağı Salatası


Malzemeler;
1 demet kuzu kulağı
10 - 15 adet kuru incir
1 adet ayıklanmış nar
Ceviz içi
Limon suyu ve zeytinyağı

Yapılışı;
Bu salatanın ıspanaklısını ufukmutfakta'da gördüm. Gördüm ama ıspanakları kuzu kulağı olarak:)
Kuzu kulağı benim en sevdiğim yeşillik. İlk fırsatta denedim, bir kaç yaprak da roka attım içine.. Aslında buradaki ot zevk meselesi..
Otlarınızı iyice
Devamını Oku...

DUVAR ASKILIKLARI

0 yorum


Güneşli günler başladı artık, bundan sonra hava ısınır derken bu gün yine bembeyaz bir örtü ile karşılaştık günün ilk saatlerinde. Şu anda bile dışarıda lapa lapa kar yağıyor. 
Sabah ofise gelmek için arabaya binerken Cem;
" Ben artık kar yağıdığı zaman eskisi gibi kartopu oynama heyecanı hissetmiyorum" dedi.  Bende " Yaaa öyle gerçekten." diye onaylarken kafamda patlayan kartopu ile kendime geldim ama intikamımı alamadan arabaya bindi hain!

Bu gün şöyle çeşit çeşit duvar askılıkları paylaşacağım sizlerle. Çok yakışıklı düşünceler var içlerinde. Tabi hepsi de birbirinden şahane. Buyrun :)

















Devamını Oku...

26 Şubat 2012 Pazar

kaymaklı ayva tatlısı

0 yorum

Ayva tatlısı yapmanın zorluğundan birincisi, ayvanın doğal kırmızı renginin verilememesi; ikincisi ise, ayvanın pişirildikten sonra yeterli miktarda şerbetinin kalmamasıdır. Bu saydığım olumsuzluklara neden, ayvanın yüksek ısıda pişirilmesiden kaynaklıdır. Bu sebeple hızlı pişirilen ayva renk almayacak ve kendine yetecek şerbeti kalmayacaktır. Bu sorunların etkili çözümü, soyulmuş ayvaları çekirdekleri ile birlite su dolu bir kap içerisinde 3-4 saat bekletmektir. Tarifim, ağız tadı ile yenebilecek ayva tatlısının yapımı ile ilgilidir. Sultan, kaymaklı ayva tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç ayva
bir bardak toz şeker
iki tatlı elma
bir buçuk bardak su
kaymak

Yapılması
ayvaları soyun ikiye bölün
çekirdek yuvasını çıkarın, çekirdekleri ayırın
ayva ve çekirdekleri bol su içerisinde 4 saat bekletin
elmaları rendeleyin, üç kaşık şeker ile pişirin
tencereye ayvaları çekirdekleri ve 1.5 bardak suyu koyun
üzerine 6 kaşık şekeri ilave edin
tencereyi kaynatın kapağı kapayın
ağır ateşte 1.5 saat süre ile ayvaları pişirin
ardından soğutun, elma ve kaymakla süsleyin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Devamını Oku...

25 Şubat 2012 Cumartesi

Koroplast ile Küçük Mutfak Sırları Etkinliği

0 yorum
Geçen haftalarda Yemek danışmanı ve yazarı Sedef İybar ve CNNTürk kanalında “Arda’nın Mutfağı”olarak tanıdığımız yemek uzmanı Arda Türkmen’in de katıldığı Koroplast  ile Küçük Mutfak Sırlarımızı paylaşmak için MSA'nın yolunu tuttum.

Önce biz blogcanlar bir süre hasret gidermeye çalıştık her zaman ki gibi:)))

Sonra da Küçük Mutfak Sırları yolculuğuna çıkmak için heyecanla yerlerimizi aldık:)

Sedef Hanım ve  Arda Bey öyle müthiş bir enerji saçıyorlardı ki etrafa inanın orada bulunduğumuz süre içinde resmen bizleri sarıp sarmaladılar ...Vakit hiiiiç geçmesin istedim.


Hem sohbet ettik,hem fikir alışverişi yaptık,hem güldük ,hem de koroplast pişirme kağıdında somon balığı veee yine koroplast fırın torbasında kuzu incik pişirip, afiyetle yedik.
Kapanışımızı da streç filme sarılarak hazırlanmış nefissss bir  mozaik pastayla sonlandırdık:)


KOROPLAST "HAYATI KOLAYLAŞTIRIR"...

Bu slogan kalite ve teknolojisiyle insanların yaşam kalitelerini daha kolaya daha iyiye götürmeye yönelik firma vaadini vurgulamaktadır.
Koroplast, Türk tüketicisini çöp torbasıyla ilk defa 80'li yıllarda tanıştırdı ve planlı yatırımlarıyla sektöründe her zaman ilkeleri gerçekleştirdi.
Koroplast bugün çöp torbası, buzdolabı poşeti başta olmak üzere, alüminyum folyo, streç film, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, sünger , cam bezi ve temizlik bezleri gibi ürünlerin de ilavesiyle daha geniş ürün yelpazesine sahip oldu.
Ambalaj , hastane , ev dışı tüketim ve de perakende sektörlerine özel ürünler üreterek öncülük yaptı.
Koroplast müşterilerinin desteği, 38 yıllık bilgi birikimi, teknolojik donanımı, AR-GE yatırımları ve uzman satış pazarlama kadrosu sayesinde marka olmuştur.
Koroplast, ilklere imza atmaya ve hayatı kolaylaştırmaya devam edecektir.



Bu keyifli mi keyifli etkinliğe davet eden sevgili Excel Danışmanlık Feryal Sipahi’ye, Koroplast yetkililerine, Sedef Hanım'a ve Arda  Bey'e ,Tüm MSA çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim:)

Sevgi Dolu Öpücükler :)

Devamını Oku...

24 Şubat 2012 Cuma

SAYILARLA TASARIM

0 yorum

Bir cuma gecesini daha sonlandırmamak için direnmekteyim. Gözlerim kapanmakta olduğu ve internet feci halde yavaşladığı halde hala izlediğim diziyi bitirmek için savaş veriyorum. 

Dizi yüklenedursun ben de şöyle güzel bir tasarımı sizlerle paylaşayım dedim :)
Little Factory tasarımı olan, tamamı sayılardan ve harflerden oluşan amerikan servisler ve bardak altlıklarını beğeninize sunuyorum. 

Kuş, balık, börtü böcek desenli servislerden sıkılanlar eminim benim kadar çok beğeneceklerdir bu ürünleri :)) 





Devamını Oku...

SAÇLI KOLTUK

0 yorum

Baron & Baron design team tarafından tasarlanan bu koltuk bende ilk Barbie bebeğimi aldığımda kalbimde  patlayan minik mutluluk baloncukları hissini yeniden yarattı. Eğer hala o yaşlardayken bir şekilde bir yerde bu koltukla karşılaşsaydım herhalde tüm gün boyunca çevresinde dolanıp saçlarını tarardım :)


Devamını Oku...

23 Şubat 2012 Perşembe

Tel Şehriyeli Tavuk Salatası

0 yorum



Tel Şehriyeli Tavuk Salatası


Malzemeler;
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Dere otu ve tuz


Yapılışı;
Bu salatanın orjinal tarifi pembe rehberde.. Benim uyarladağım kadarıyla..
Tavuk göğsünü haşlayın ve suyundan 1 çay bardağı ayırın. Tel şehriyeyi kavurun tavuk suyunu ve tuzu ekleyerek pişirin. Tavuğu küçük küçük
Devamını Oku...

22 Şubat 2012 Çarşamba

RETRO PIXEL BİLEKLİKLER

0 yorum


Bir kaç hafta önce piramit zımbalar hakkında bir yazı yazmıştım. Yazıyı buradan okuyabilirsiniz. 

Dün gece uzun bir aradan sonra dikiş makinemi yeniden çıkarttım herhangi bir amaç olmadan. Kumaş arşivimi biraz karıştırdım. Elime geçen kot kumaşla ne yapsam diye düşünürken zaten kısıtlı olan akşam vakitlerini fazla harcamamak adına kot bileklikler yapmaya karar verdim. Bileklikler ortaya çıktıktan sonra renkli piramit zımbalarımı döktüm ortaya.

Güya dikiş sonrası biraz dinlenme kararı almıştım, bütün gece piramit zımbaları çeşitli varyasyonlarda dizerek ve bu bilekliklerle uğraşarak geçti :)

Piramit zımbayla nasıl süsleme yapılır?
Piramit zımbalar, minik pixelleri hatırlatmıştır bana hep. Pixel deyince de aklıma ilk gelen şey retro oyunlar olur. İkisi birleşince ortaya aşağıdaki ciciler çıktı. Her birinden bir adet var. 






Devamını Oku...