Banner 468 x 60px

 

31 Ocak 2012 Salı

Yoğurtlu Kereviz Salatası

0 yorum


Yoğurtlu Kereviz Salatası


Malzemeler;
1 kg kereviz
3 su bardağı yoğurt 
1 çay bardağı ceviz içi 
1 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı;
Evet bu tarif 2011'den kalma..
Genişçe bir kabın içine sarımsağı rendeleyin ve yoğurdu ekleyip çırpın. Kerevizi saplarından ayırıp kabuğunu soyun. Hiç bekletmeden yoğurdun içine rendeleyin, bir diğer kerevizi rendelemeye geçerken kerevizle yoğurdu kararmaması için
Devamını Oku...

30 Ocak 2012 Pazartesi

ŞİRİN ATKI TASARIMLARI

0 yorum


Ohhh sonunda dileğim kabul oldu. Dışarıda buz gibi bir hava var ve kocaman tanelerle kar yağıyor. Dün ve ondan önceki gün evimizi ısıtmak için ısınma sistemimizi bir kaç derece yükseltmemiz gerekti. Tabi evde hava hoş olunca ofiste de aynı olacak sanan zavallı ben gerekli tedbirleri almadan çıktığım için şu anda tüm ısıtıcılar açık olduğu halde bir türlü ısınamayan ellerim ve açıkta kalan boynum yüzünden tir tir titriyorum. 
Şimdi keşke yanımda olsaydı da şööyle bir sarınıp ısınsaydım diyebileceğim sıcacık ve şipşirin atkılara baktım internette. Her ne kadar dikiş diksem ve takı tasarımı yapıyor olsam da elim örgü örmeye hiç yatkın değildir benim. Örgü ve tığ işi yapanlara bu yüzden saygım sonsuzdur. Belki bu şirin tasarımlar bu işe merakı olan yetenekli insanlara ilham kaynağı olur. Arada beni de unutmayın ama :)) Birileri benim için şu gökkuşağı ve bulut şeklinde olandan yapsa mesela çok makbule geçer :))









Bir de bu şirin kızın yaptıklarını çok beğendim diğer çalışmalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.


Devamını Oku...

29 Ocak 2012 Pazar

DESENLİ İNCE ÇORAPLAR

0 yorum

Bu kış en çok kullandığım ikiliydi. Uzun triko tunik ve farklı renklerde ince çoraplar. Hem çok rahat hem de çok şık duruyor gerçekten. 

Tekstil devi bir ülkede yaşadığımız için tunik çeşitliliği konusunda sıkıntı yaşamadım ama çoraplarımı çeşitlendirmeye çalıştığımda çok kısıtlı bir seçenek listesi oldu elimde. Sürekli aynı renkler, aynı sıkıcı desenler çıktı karşıma. 

İnternette araştırma yaptığımda ise durum bambaşkaydı. Özellikle Etsy de bulduğum Tattoo Socks markası çok hoşuma gitti. Üreticiler uyanın!!! Bunlardan istiyoruz :)









Devamını Oku...

28 Ocak 2012 Cumartesi

un helvası nasıl yapılır

0 yorum

Un helvası, tatlılar içerisinde en fazla yapım yöntemine sahip tatlı çeşitidir. Un helvası yapmak için temel malzeme olarak un, yağ, şeker ve birde insan aklı gerekir. Katkı malzeme olarak su, süt, tahin, yumurta, fıstık içi, badem içi, ceviz içi, çam fıstığı kullanılır. Un helvası yaparken sıvı yağı, tereyağı veya margarin kullanılır. Şeker olarak toz şeker veya pudra şekeri kullanılır. Ayrıca tatlandırıcı olarak şeker yerine pekmez çeşitleri 'tut pekmezi, üzüm pekmezi, elma pekmezi, keçiboynuzu pekmezi' kullanılır. Bu kadar bol malzeme ve seçenek arasında un helvası kuru helva, yaş helva ve çekme helvası olarak çeşitlenir. Çekme helvası un helvası içerisinde yapımı en zor olanıdır.

Un helvası yaparken en fazla dikkat edilecek nokta unun kavrulmasıdır. Un tencerede veya fırın içerisinde kavrulur. Tencerede un kavrulurken düşük ısıda ve sürekli karıştırılması gerekir. Bu sayede un topaklanmaz ve yanmaz. Fırın içerisinde kavrulan un mutlaka topaklaşır. Bu nedenle fırında kavurduğunuz unu kullanmak için tel süzgeç kullanarak elemeniz gerekir. Un helvası yapıldığı yöntem ve kullanıldığı malzemelere göre rengi, tadı ve lezzeti farklı olacaktır. Tarifim un helvası içerisinde en fazla rağbet gören helvalardan biridir. Sultan, çoğu zaman un helvasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo un
250 gr. pudra şekeri
250 gr. tereyağı
28x28 ölçüsünde tepsi

Yapılması
tereyağını oda sıcaklığında tutun
unu yakmadan rengi dönünceye kadar kavurun
ardından unu tepsi içerisine alın ve tepe yapın
üzerine pudra şekeri dökün
tereyağından küçük parçalar koparın
ve unun değişik bölgelerine gömün
ardından unu avcunuzla sıkarak güzelce yoğurun
ve tepsi içerisine eşit kalınlıkta yayın
avuç içi ile güzelce bastırın, helvanızı bıçakla dilimleyin
ardından soğuması için buzdolabına kaldırın
helvanız soğuduktan sonra gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Devamını Oku...

27 Ocak 2012 Cuma

ŞİRRET ŞERBET ÇEKİLİŞİ

0 yorum
Bayılıyorum bu kıza. Benim canım arkadaşım hem akıllı hem yetenekli hem de başarılıdır. Şimdi de tutmuş çekiliş yapmaya karar vermiş. Buradaki yazımda bahsettiğim ve kullana kullana eskittiğim broşumun yaratıcı tasarımcısı Şirret Şerbet'ten bahsediyorum. 

Beyaz kumaş üzerine el ile resmettiği ve renklendirdiği aşağıdaki resimde bulunan broşlarından beğendiğiniz herhangi birini blogunda yapacağı çekilişle şanslı sahibine ulaştıracak. Katılmak için buraya tıklamanız ve blogunu ziyaret etmeniz yeterli. Girmişken yazılarını okumayı da ihmal etmeyin :)


Devamını Oku...

26 Ocak 2012 Perşembe

Limon Dolgulu Tart Kek

0 yorum


Limon Dolgulu Tart Kek


Malzemeler;
2 adet yumurta
1 aida bardak toz şeker 1/2 aida bardak sıvı yağ1 aida bardak süt1 - 1.5 su bardağı un1 tüp limon esansı veya 1 adet limon suyu1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilya
Ara kat için dolgu kreması
Üst kat için hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
Yapılışı;
Daha önceki Dolgulu Tart Kek'in limonlu versiyonu. Hem hafif, hem şık; hem de hafif mayhoş
Devamını Oku...

25 Ocak 2012 Çarşamba

KİTAP+KEMER+RAF

0 yorum

Şehir dışında öğrenci olan ve öğrenci evinde yaşayanlar bilirler. Elinize geçen her şey mobilya olabilir. Patlamış bir hoparlör televizyon sehpasına, eskimiş bir ütü masası çalışma masasına dönüşebilir. İmkansızlıklar içerisinde sefil bir hayat çok da keyiflidir. Maceralar senelerce tükenmeden anlatılır.

Bu şirin düşünce de aynı mantıkla uygulanmış. Okunmuş kitaplarla bir kaç küçük rafın birleşmesiyle hem çok primitif hem de çok şık bir keson olmuş :)
Devamını Oku...

24 Ocak 2012 Salı

STYLEGUSTO

0 yorum



Tasarımın her alanında çalışan ve ürün veren biz tasarımcılar pembe bir denizde yüzüyormuş gibi görünsek de aslında çok kısıtlı bir bilinçli tüketici kitlesine hitabediyoruz. Seri ve ucuz üretilmiş kalitesiz malzemelerden imal edilen ürünler piyasayı ele geçirmişken tüketici kitle tasarım-emek ve kaliteyi sorgulamıyor malesef. 

Pek çoğu umursamazken umursayabilecek olan kullanıcılar da tanımadığı ya da duymadığı için tasarımcılara ve ürünlerine ulaşamıyorlar.
Ama artık internet var değil mi. Biz tasarımcılar olarak kişisel çabalarımız bir yanda dursun, tasarımcıyı ve tasarımı destekleyen projeler çoğalmaya başladı. Bu şekilde hem tasarımcıları ve yarattıkları markaları tanıtan hem de özel tasarım ürünleri kullanıcısıyla buluşturan siteler emek ve kaliteyi tanıtmak için adım yeni bir atmış oldular.


Başlığımda da belirttiğim gibi Stylegusto bu sitelerden biri.
Tamamen Türk Moda tasarımcılarının markalarına yer veren bu yepyeni tazecik site; net ve açıklayıcı görsel kullanımı ile özel tasarım ürünleri kullanıcıyla buluşturuyor. Emre Ertürk, Hatica Gökçe, Özlem Erkan, Pınar Arkun, Gamze Saraçoğlu, Ümit Ünal ve Songül Cabacı şu anda sitede çalışmaları sergilenen ve satışa sunulan tasarımcılar. Stylegusto ekibi çıktığı bu anlamlı yolculukta emin adımlarla ilerliyor.




Devamını Oku...

MİNİMAL KONSOL TASARIMLARI

0 yorum
Salonlar, ev içerisinde yaşam alanlarıdır. Artık annelerimizin bile terk ettiği "Salonu kapatalım toplu kalsın, oturma odasında oturalım" devri tamamen sona erdi. Aile içindeki her bireyin kendisine ait bir odası bulunurken. Modern tasarımlı yaşam alanlarında aile bireyleri hem yemek yiyor, hem de dinleniyor. Fazla olan odalar çalışma, kütüphane ve hobi işlevleri için ayrılıyor.
Eski ağır klasik ve cüsseli mobilyalar yerlerini daha az alan kaplayan ve daha çok işlevi bir arada sunan mobilyalara terkediyorlar. Mekanın ferah olması için açık renkler ile fon oluşturulurken minimalist çizgilere sahip mobilyalar minimumda kullanılıyor.


Büyük kütlelere sahip olsalar da konsollar salonların vazgeçilemeyen parçalarıdır. Evinizde vereceğiniz davetlerde ya da özel gün kutlamalarında kullanacağınız malzemelerin depolanması için bir konsol muhakkak şarttır. Hem sade çizgilere sahip hem de salonunuzun şıklığına katkı sağlayacak minimalist çizgilerde bir kaç konsol tasarımı öneriyorum sizlere.







Devamını Oku...

23 Ocak 2012 Pazartesi

SUYUN ALTINDA YATAK ODASI /MALDİVLER

0 yorum


Fantastik bir tasarım deyince ilk akla gelen ya bulutların üzerinde ya da suyun altında yaşam alanlarıdır. dev gökdelenlerde yaşayanlar yılın belirli zamanlarında yani sisin indiği dönemlerde bulutların üzerinde yaşama keyfini tadabilirler. Peki suyun altında yaşamak nasıl bir duygudur? merak edenleri maldivlerdeki Conrad otelin su altı odalarına buyursunlar.


İlk olarak su alrı restorantı olarak tasarlanan mekanlardan ilki sonradan otel odasına dönüştürülmüş. Daha sonra bu konseptte özel villalar da tasarlanmış. Bu villaların üstte muhteşem manzaraya sahip bir yaşam alanı alt katta da su altında bulunan yatak odalarımevcut. 




Suyun 15 metre altında yüksek basınca dayanıklı polikarbon kubbelerin içinde tasarlanan odalar muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Bu odalarda kalıp da uyuyabilen var mıdır?  çok merak ettim gerçekten.


Devamını Oku...

22 Ocak 2012 Pazar

D.I.Y GÖZLÜK SÜSLEME

0 yorum


Her cumartesi günü olduğu gibi bu cumartesi de kızımla başbaşaydık. Bütün hafta boyunca hasret kalınca tüm günü birlikte geçirmek paha biçilmez oluyor. Babamızı işe şutladıktan sonra ne yapsak acaba? diye ortalıkta dolanmaya başladık. Aklıma bir kaç hafta önce süslemek için aldığım gözlükler geldi. Hemen gözlükleri ve süsleri çıkartıp salon masamızı çalışma masasına dönüştürdük. Aşamaları paylaşırken hobi partnerim, mnik çırağım ve yeni mankenim Nil'e teşekkür ediyorum.


İşte bunlar gözlüklerimiz. Bir şeffaf, bir beyaz ve iki adet siyah olmak üzere dört tane "nerd" gözlüğümüz bulunmakta. Mini mini şirin süslerimiz ile dört ayrı konseptte gözlük yarattık.


Öncelikle süsleyeceğimiz gözlüğü iyice temizliyoruz. Sonrasında süsleme için kullanacağımız malzemeleri belirliyoruz. Bunlar belirli bir konseptte olursa gözlüğümüz daha havalı olacaktır :) Biz kardeşimin yurtdışından getirdiği Halloween temalı süsleri kullandık. En son adımda sağlam bir yapıştırıcıyla süsleri gözlük ile birleştiriyoruz hepsi bu kadar.



İkinci tasarımımızın adı Gökkuşağı. Gözlük çerçevesi siyah kalp şeklinde. Bu tasarımda da rengarenk süsler, siyah çerçeve ile birleşince ışıl ışıl parladılar.



 Üçüncü tasarımımızın adı kirazlı lolipop. Beyaz çerçeveyi kiraz ve lolipoplu süslerle süsledik.



Dördüncü ve son tasarımmımızın adı da Pembe Kedi. Bu gözlük kızımın favorisi oldu ve şirin bir poz vermeyi ihmal etmedi. :)




Bir D.I.Y projesi de böylece sona erdi. Biz çok eğlendik, umarım siz de yaparken çok eğleneceksiniz. 
SEVGİLER

Devamını Oku...