
Neler Lazım
bir tavuk
iki kaşık yoğurt
üç kaşık ayçiçek yağı
bir kaşık salça
karabiber, kimyon
toz biber, kekik, tuz
fırın torbası 25x38 cm.
Yapılması
tavuğu temizleyin, yıkayın süzün
sos'un hazırlanması
kap içine ayçiçek yağı, salça, yoğurtu koyun ve karıştırın
üzerine 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik,
ve toz kırmızı biber, tuz'u serpin tekrar karıştırın
bu sosu tavuğun iç ve dış yüzeyine sıvayın
tavuğu tencereye alın ve kapağı kapatın,
2 saat süre ile dinlendirin
fırın torbası içine çok az un koyun, yayın
tavuğu turbanın içine alın ve ağızını bağlayın
torba yüzeyini bir kaç yerinden delin, fırın tepsisine koyun
tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
ve 60 dakika süre ile pişirin. süre bitiminde torbayı açın
tavuğu açık olarak fırına kızarması için tekrar sürün
30 dakika daha fırında tutun ve kızartın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
0 yorum:
Yorum Gönder