
Neler Lazım
yarım kilo biftek
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
bir orta boy soğan
bir diş sarımsak
bir kaşık salça
bir kaşık yoğurt
tuz
Yapılması
soğanı, sarımsağı soyun,
rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
sos'un hazırlanması
tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
yoğurt, çok az tuz koyun, karıştırın.
biftekleri tencereye alın sos ile karıştırın
kapağı kapatın
biftekleri en az 4 saat sos içerisinde dinlendirin.
biftekleri hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.
gönlünüze göre, garni ve baharat eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin
0 yorum:
Yorum Gönder