
Neler Lazım
üç bardak un
bir bardak ılık su
bir tatlı kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı toz şeker
bir çay kaşığı tuz
bir yumurta sarısı
bir çay bardağı tahin
bir çay bardağı toz şeker
bir çay bardağı zeytinyağ
susam, haşhaş tohumu
Yapılması
kase içine 1 bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker
ve kuru mayayı koyun, karıştırın ve 10 dakika dinlendirin
unu eleyin ve ortasını havuz yapın
içerisine hazırladığınız mayayı, tuz ve iki kaşık zeytinyağı koyun
ve pürüzsüz bir hamur yoğurun
üzerini streçle kapayın, iki katına çıkana kadar ılık ortamda bekletin
hamurun gazını alın, üç parçaya bölün ve beze yapın
bezeleri açabildiğiniz büyüklükte yufka açın
üzerine iki kaşık zeytinyağı ve üç kaşık tahin gezdirin yayın
ardından iki kaşık toz şekeri eşit olarak yufka yüzeyine serpin
yufkayı rulo yapın ve tek yönlü olarak burarak avuç içinde sıkarak uzatın
burulmuş ruloyu spiral şeklinde sarın
ve mısır unu serpilmiş fırın tepsisine alın
üzerine yumura sarısı sürün, susam ve haşhaş tohumu serpin
önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin
çöreğinizi soğuttuktan sonra gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
0 yorum:
Yorum Gönder