
Neler Lazım
iki kuzu incik parçalanmış
dört küçük soğan
iki iri domates
dört orta boy patates
iki sivri biber
iki diş sarımsak
üç kaşık zeytinyağ
altı tane karabiber, bir defne yaprağı
maydanoz, tuz
Yapılması
incikleri yıkayın ve süzün
patatesi, soğanı, sarımsağı soyun bütün bırakın
domatesi rendeleyin, biberi halka doğrayın
yağ içinde incikleri hafif kızartın
üzerine patatesi, soğanı ve biberleri dizin
ardından 3 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
tuzunu ayarlayın, üzerlerine domatesi yayın, karabiberleri serpiştirin
ve defne yaprağını koyun
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
üzerine maydanoz serpin ve servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
0 yorum:
Yorum Gönder