
Neler Lazım
bir kilo ıspanak
bir iri soğan
çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
1.5 kaşık pirinç
bir kaşık salça
sarımsak, yoğurt
karabiber, tuz
Yapılması
ıspanakların kökünü kesin, ayıklayın, yıkayın
ve kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
az tuz ile sarımsakları ezin, yoğurt ile karıştırın
yağ içinde soğanı kavurun
salçayı katın kavurun
ıspanakları katın, pörsüyünceye kadar karıştırın
bir su bardağı sıcak su, karabiber ve tuzunu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
0 yorum:
Yorum Gönder