30 Ekim 2013 Çarşamba
pirinçli yayla çorbası
Yayla çorbası mercimekli, bulgurlu ve tarifimde olduğu gibi pirinçle yapılabilir. Yayla çorbasını daha da lezzetlendirmek için; normal yoğurt yerine süzme yoğurt ve zeytinyağı yerine tereyağı kullanılabilir. Normal doldurulmuş üç kaşık dolusu pirinç, bir kahve fincanı ölçüsüne denek gelir. Pirinç ölçünüzü isterseniz, Türk kahve fincanı kullanarak yapabilirsiniz. Yayla çorbası et suyu kullanılarakta yapılabilir, tercihi size kalmış. Sultan, yayla çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
üç kaşık pirinç
beş kaşık zeytinyağı
bir yumurta
bir kaşık un
bir bardak yoğurt
kuru nane, tuz
su
Yapılması
tencereye altı bardak su koyun ve kaynatın
üzerine pirinci ilave edin "ağır ateşte" on beş dakika haşlayın
bir kap içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
üzerine bir kepçe çorba suyundan ilave edin, karıştırın
ve bu karışımı tencereye ilave edin karıştırın
tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın ve ocağı söndürün
tavada yağ ile birlikte naneyi hafif kavurun, tencereye ilave edin
ardından çorbanının tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
29 Ekim 2013 Salı
KEYİF KÖŞESİ
Sonbaharın güzelliklerini doya doya yaşadığımız bu günlerde pek çoğunuz benim gibi masasında, bilgisayarının başına oturmuş dağ gibi büyüyen işerini toparlamakla meşguldür.
Her sabah sıcacık yatağımdan kalkmadan ve o gün muhakkak yapılması gereken işleri organize etmeden önce bir an için de olsa o günün hava şartları doğrultusunda bulunabileceğim sakin ve huzurlu bir mekan düşlerim.
Dik bir yamacın kıyısına kurulmuş, yağmur sonrası yaprak hışırtıları eşliğinde, insanın başını döndürecek saflıkta oksijen ile dolu havayı ciğerlerime çekebileceğim, göz alabildiğince yeşil bir manzaraya hakim olan bu evin ıslanmış trabzanlarına yaslandım bu gün.
Keyifli bir gün dilerim.
İç Mimar
Pelin Pelister Akyürek
Çatalçeşme Mh. Bağdat Cd. Ebru Apt. 483-B
Suadiye-Kadıköy İSTANBUL
Tlf: (0216) 410 0 999
28 Ekim 2013 Pazartesi
ÇALIŞMA KÖŞELERİ-2
Çalışma köşesi artık her evde mutlaka bulunması gereken bir alan. Her ne kadar çok verimli kullanılmasa da çalışma köşemizin konforlu ve rahat olması, kullandığımız sürelerde çalışma verirmini arttıran bir etkendir. Eğer henüz evinizde bir çalışma köşesi oluşturmadıysanız ya da eski köşenizi elden geçirip yeni düzenlemeler yapmak istiyorsanız bu bir kaç iyi fikir işinize yarayabilir.
İç Mimar
Pelin Pelister Akyürek
Çatalçeşme Mh. Bağdat Cd. Ebru Apt. 483-B
Suadiye-Kadıköy İSTANBUL
Tlf: (0216) 410 0 999
27 Ekim 2013 Pazar
Kemalpaşalı Sütlaç
Kemalpaşalı Sütlaç
Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
Sütlaç
veya
Yarım paket Kemalpaşa Tatlısı
1 paket hazır sütlaç
Yapılışı;
Bloğumu ilk açtığımda bu tarifin muhallebilisini denemiştim, muhallebisine tarçın eklemiştim. 2 sene önceki Ramazan'da Keşküllü Kemalpaşa yapmıştım, bu sene Ramazan'dan sonra da bunu yaptım. Sanırım en güzeli sütlaçlısı oldu. Zaten sütlaca meyveyi
22 Ekim 2013 Salı
Hellimli Tavuklu Salata
Sonbahar soframızın en sevilen tariflerinden biri Hellimli Tavuklu Salata.. Besleyiciliği ve zararsızlığıyla herkes tarafından korkmadan yenilebilir.
Hellimli Tavuklu Salata
Malzemeler;
2 demet kuzu kulağı
1 paket hellim peyniri
Yarım kg tavuk şinitzel
Kaju taneleri
Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı;
Tavuk şinitzelleri ve hellim peynirlerini küçük kareler, dikdörtgenler şeklinde
Pastırmalı Domatesli Kolay Börek
Güneşli güzel bir sonbahar gününden merhabalarrrrr,
Herkesin geçmiş bayramını tüm kalbimle kutlarım...ha geldi ha gelecek derken 9 gün çabucak geçiverdi.
Tatilden geriye sadece lüp lüp yediğimiz baklavaları eritmek kaldı:) Yani şu tatiller bana hiç yaramıyor ben anladım:)
mesela şu aşağıdaki böreği ablamlar havuzdayken hemen mutfağa girip şipşak hazırladım,termosa çayı doldurdum attım sepete:) koştur koştur süpriz yaptım onlara ,hep beraber keyif yaptık ohhh misss:) Pişman olmuyorum ama tombiş oluyorum böyle böyle:) oy ki oy.. "yap ama yeme" kuralını uygulamam lazım bir an önce:) Oh içimi de döktüm rahatladım :)))))
Evettt bugünlük bu kadar ağlama yeterrr, hadi bakalım buyurun bu günün pratik ve lezzet tarifine :)
Malzemeler:
3 Adet yufka
12 adet pastırma dilimi
1 iri domates
1 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış dereotu
yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Böreklerin üzerine sürmek için,
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
süslemek için
çörek otu ve susam
Yapışı,
Yufkalarımızı + (artı) şeklinde 4 parçaya bölüyoruz. Toplam 12 adet üçgenimiz olacak.
Domateslerimizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak bir kaseye küp küp doğruyoruz
biberleri ince ince kıyıyoruz.
Dereotunu ve peynirleri de biberlerin yanında karıştırıp hazır ediyoruz.
1 adet üçgen yufkamızı fırça yardımıyla hafifçe yağlayıp geniş kenarına1 dilim pastırma yerleştiriyoruz. Üzerine biraz domates biraz biber biraz dereotlu peynir serpiştirip dilediğimiz şekli verip (ben gül şekli verdim) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz.
Yumurta sarısını,sütü ve zeytinyağını çırpıp fırça yardımıyla ,harcı sardığımız böreklerin üzerine sürüyoruz.
Susam ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerimiz kızarıncaya de pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Sevgi Dolu Öpücükler,
Musmutlu Haftalar
20 Ekim 2013 Pazar
ÇALIŞMA KÖŞELERİ-1
Çalışma köşesi artık her evde mutlaka bulunması gereken bir alan. Her ne kadar çok verimli kullanılmasa da çalışma köşemizin konforlu ve rahat olması, kullandığımız sürelerde çalışma verirmini arttıran bir etkendir. Eğer henüz evinizde bir çalışma köşesi oluşturmadıysanız ya da eski köşenizi elden geçirip yeni düzenlemeler yapmak istiyorsanız bu bir kaç iyi fikir işinize yarayabilir.
İç Mimar
Pelin Pelister Akyürek
Çatalçeşme Mh. Bağdat Cd. Ebru Apt. 483-B
Suadiye-Kadıköy İSTANBUL
Tlf: (0216) 410 0 999
8 Ekim 2013 Salı
arpacık soğanlı et yemeği
Arpacık soğanlı kuzu yahni veya arpacık soğanlı kuzu kebap, adına ne derseniz deyin. Arpacık soğanlı et yemeği yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli yemek. Yapımının kolaylığı, kuzu etinin çabucak pişmesinden kaynaklanıyor. Yemeğin yapımında dana eti kullanırsanız, elbette yemek geç pişecektir. Fakat, dana etiyle yapılan arpacık soğanlı et yemeği fazlasıyla leziz olur. Sultan, bütçesi el verdiğince "ara sıra, bazı bazı" arpacık soğanlı et yemeği yapmaktan zevk alır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
üç yüz gram kuzu eti
üç yüz gram arpacık soğanı
üç kaşık zeytinyağı
bir iri domates
yarım kaşık domates salçası
karabiber, tuz
sıcak su
Yapılması
arpacık soğanları soyun ve bütün bırakın
kuzu etini ve domatesi kuşbaşı doğrayın
zeytinyağı içinde kuzu kuşbaşı eti kavurun
üzerine sırasıyla salça ve domatesi katın, kavurun
ardından soğan, iki bardak sıcak su ve karabiberi katın, karıştırın
tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
ağır ateşte 35 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
7 Ekim 2013 Pazartesi
Sonbahar Temalı Davet Masası ve Profosyonel Yemek Fotoğrafları
Yapım ve styling: Reyyan Özuğur
Fotoğraflar: Ayşe Ezgi İçmeli
Neredeyse bütün yemek bloggerları yemek videosu çekimleri, tv programı çekimleri teklifi alıyor. Ama ben bunların hiç birini değerlendirmediğim için size bunlardan bahsedemiyorum. Zaten bunların üstüne benim için çok daha güzel bir teklif aldım. Ben yaptım hazırladım, Ayşe Ezgi İçmeli alet edavatıyla fotoğrafladı. Hani benim
4 Ekim 2013 Cuma
Milföy Kol Böreği
Milföy Kol Böreği
Malzemeler;
4 adet ikili milföy (8 kare parça)
1 çay bardağı un
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Kırmızı pul biber, kara biber, tuz
1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurta sarısı
Çörek otu
Mavi haşhaş tohumu
Yapılışı;
Rondodan geçirilmiş soğanı sıvı yağda soteleyin. Patatesleri üzerine rendeleyip baharatlarını ekleyerek birbirine iyice